sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Isänpäivää kodin lämmössä

Tätä isänpäivää on vietetty rauhassa kodin lämmössä, kynttilöiden antaessa lempeää valoaan pöydälle jos toiselle. Päivän sykähdyttävin juttu oli pian kuusivuotiaanTatu-poikamme hieno lahja isä-Timolle. Tatu oli tehnyt eskarissa omin käsin "naulakon" ja sydämellisen onnittelukortin. Lahja oli kääritty Tatun itse maalaamaan lahjapaperiin. Lapsi on aito tunteissaan, niin myös antamisen ilossaan.

Iltapäivällä vieraaksemme saapui Timon jo aikuinen tytär Riika avomiehensä Kimmon kanssa. Olivat hyviä vieraita, kun toivat täytekakunkin mukanaan. Siinä sitten kotoisasti kahviteltiin ja haasteltiin kuulumiset.

Jo etukäteen iloitsin tästä päivästä, sillä viime viikot ovat olleet kiireisiä eikä täysin vapaita päiviä ole ollut pitkiin aikoihin. Eduskuntavaaleihin on aikaa yli viisi kuukautta. En aio laittaa tässä vaiheessa kaikkia voimiani kampanjointiin. Toki suunnitelmia tehdään ja vaaleihin liittyviä tilaisuuksia on jonkin verran lähiviikkoina. Mielestäni joulun aika tulee rauhoittaa vaalityöstä. Vierastan ajatusta, että jouluun valmistautuville ja usein kiireisille ihmisille tyrkytettäisiin käteen ehdokasesitteitä. Uskon ihmisten kiinnostuvan eduskunta-asioista ja tarjolla olevista ehdokkaista sitten lähempänä maalisvaaleja.

Oma varsinainen, suunniteltu kampanjointini alkaa siis vasta tammikuussa. Tulevina viikkoina teen väitöskirjaopintojani eteenpäin. Empiirisen aineiston keruu on pieneltä osin kesken ja hoidan sen loppuun ennen joulunpyhiä. Tänään en mieti kyllä opintojakaan, vaan taidan kaivaa dekkarin käteen ja hautautua jännityksen pariin. Ai niin, äänestäminen seurakuntavaaleissa jäi tänään tekemättä. Asian voin hoitaa vielä huomenna. Hyvä ehdokaskin minulla on tiedossa.