keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Esimakua kiertämisestä

Kulunut päivä oli esimakua kampanjoinnista. Aamulla olin tietokoneen ääressä pari tuntia hoitelemassa kampanjasuunnitteluun ja jatko-opintoihin liittyviä tehtäviä. Soitteluita, sähköpostiviestejä ja sen sellaista. Sitten starttasin kohti Lieksan markkinoita puolueeni teltalle, minne Lieksan keskustalaiset olivat ystävällisesti kutsuneet esittäytymään kaikkia keskustan pohjoiskarjalaisia ehdokkaita.

Fiilis teltalla oli hyvä ja tapasin paljon vanhoja ja uusia tuttavia. Paikan päällä sain paljon evästyksiä mm. Lieksasta Kuhmoon menevän tien peruskorjauksesta ja pienimpien eläkkeiden tason korottamiseksi. Keskustelimme myös kansanedustajan roolista ja tehtävästä. Moni ihminen antoi minulle rohkaisua kampanjaan ja pahoitteli sitä, etten viimeksi mennyt läpi.

Illan suussa sain olla mukana Joensuun keskustanaisten syyskokouksessa. Sitten suuntasin kohti Kiteetä, missä Kiteen keskustalaiset pitivät syyskokoustaan ja antoivat meille paikalle tulleille ehdokkaille esittäytymispuheenvuorot. Puheenvuorossani toin esille vaaliteemojani: hyvinvointi, osaaminen ja rohkea edunvalvonta.

Kotimatkalla sumussa, hämyssä ja rekkojen keskellä pohdiskelin sitä, että miten eri tilaisuudet ja ihmisten tapaamiset antavat ehdokkaalle voimaa. Sitä ei voi ymmärtää, ennen kuin saa olla itse siinä mukana.